Petruk Nyalon Presiden

Published Maret 30, 2014 by pembawacerita

Ing salah sawijining pagelaran wayang, punakawan kumpul ing sajroning keprabon.

Petruk: “Aku arep nyalon Presiden Pak”
Semar: “Ngopo kok ngono? Penggawemu ae rung rampung lho Truk. MRT, kali banjir, resek, lan liyoliyane piye?”
Petruk: “Yen aku dadi Presiden gampang ngrampungke Pak. Bangun MRT gampang,akeh dhuwite akeh pasukane. Ngatasi kali banjir yo gampang. Saiki wis ra usum kedaerahan ngono kuwi Pak.”
Semar: “Iki dudu bab kedaerahan Truk. Bab tugasmu rung rampung. Sing jenenge manungsa kuwi mesti duwe keterbatasan. Nanging tetep duwe tugas ngrampungke gawenan senadyan duwe keterbatasan. Makane kuwi manungsa diparingi utek neng Gusti Kang Murbeng Dumadi. Yen jare mahasiswa FE,yo kuwi gunane blajar manajemen.”
Petruk: “Nanging masalahku ki ruwet Pak.Abot. Sampeyan sih ga ngrasakne dadine gampang ngomongi thok.”

Gareng: “Pak, aku lan wargaku neng Riau kono plepeken beluk. Lek ku nyemproti geni kobongan ra rampung-rampung. Kira-kira lek aku dadi Presiden iso tuku semprotan sing gedhe banget yo Pak?”
Semar: “Trus karepmu piye?”
Gareng: “Aku tak nyalon Presiden ae yo Pak?”

Bagong: “Pak, sak wise kreteg Kutai Kartanegara ambleg biyen, wargaku kangelan dagang. Nanging aku rung duwe dhuwit nggo bangun kreteg. Lek aku dadi Presiden, gampang nyalurke dhuwit nggo bangun kreteg yo Pak?
Semar: “Njur karepmu piye?”
Bagong: “Aku tak nyalon Presiden wae yo Pak?”

Togog: “Pakdhe, aku kekurangan guru. Sekolahan yo dho arep ambruk. Warga Neng Tumpak Tumapel (NTT) lak ra iso sinau Pakdhe. Pendidikan ga mlaku. Wargaku lak ra pinter-pinter Pakdhe?
Semar: “Njuk karepmu piye?”
Togog: “Yen dadi Presiden lak duwe kekuasaan gedhe Pakdhe. Aku iso mrintahke anak buah kon bangun sekolahan sing apik neng NTT. Yen ngono aku tak nyalon Presiden ae yo Pakdhe?”

#KisahPewayangan setelah sesi #GoroGoro

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: